2020-09-05

Lördagsfråga 624


 


6 kommentarer:

Löjliga familjen sa...

Ring ring!

Pölsa Dum sa...

Nästan helt ogooglat tycks mig aktrisen i ettan och hästen i sexan vara bekanta - den senare mest tack vare Carolas åttiotalsfrisyr :) - så jag gör en våghalsig chansning på att Balders boning och ett gammalt groggvirke också finns bland svaren när de nio väl en gång är inräknade.

Just nu måste jag iväg och tröska och störa middagsfriden för hela släkten Anduri (se där ännu något mer att sammanfoga till en ledtråd) på andra sidan Ån, då alla deras hus hamnar i bullerzonen.

Hexmaster sa...

Balders boning är jag inte riktigt med på? Men groggvirket räcker gott (väldigt gott, som jag minns det). Även om det var två futtiga minuter efter LF som knäckte frågan.

Anonym sa...

Pölsa Dum tänker sig kanske att han övernattar där efter Ragnarök.

/Wulfahariaz

Pölsa Dum sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pölsa Dum sa...

Korrläst nu:

Jag bugar mig för LF och erkänner mig besegrad, särskilt som en lugnare sökning nu efter ett skämregn visade både på boxaren Jack Sharkey och ett stint stirrande öga i rymden så att de som skulle räknas upp inte var de givna nio i brödraskapet.

Balder bodde lite varstans: jag i min ultunesiska föreställningsvärld sätter väl honom i Gimle där han residerar efter Ragnarök (och som inte bara har gett namn åt den yxsvingande dvärgen utan också åt en brötig bar dit Landskampare gärna tar sig), men dessförinnan fick han ju en mistelpil i sig så att det gick rakt åt Helsgåla' för honom och han fick lämna sitt gamla Breidablick - som ju med en mycket vanlig misstolkning av fornnordiskan översatt till alviska blir Palantir, så någonstans i närheten av ett vettigt svar höll sig väl ändå mina tröskdammiga tankespån :)