2014-06-27

NewsVoice: Allt tokigt på ett ställe

Newsvoice är en nyhetssida som drivs av Torbjörn Sassersson. Dess världsbild går ut på att allt som är spännande är sant, särskilt om det talar emot vetenskap och etablissemang.

Saker som kritiseras på Newsvoice:
 • vacciner
 • GMO
 • Big Pharma - de stora läkemedelsbolagen som ju konspirerar på mänsklighetens bekostnad
 • mobilstrålning/elsmog - idén att strålningen från elektriska ledningar och i synnerhet trådlös kommunikation är skadliga för oss
 • IPCC - den globala uppvärmningen tror man inte på
 • chemtrails - eftersom kondensstrimmorna efter flygplan egentligen är gifter eller något annat otäckt
 • VoF och Humanisterna, organiserade och oorganiserade skeptiker
 • Skatteverket - lite otippat, man kan bara gissa vad de gjort för att dra på sig kritik
 • Gammelmedia
 • Wikipedia
 • Margarin
Saker som hyllas på Newsvoice:
 • alternativmedicin av alla de slag
 • klimatskeptiker
 • LCHF (där den främsta drivkraften är att LCHF:arna är underdogs som motverkas av etablissemanget)
 • Julian Assange
Några av de återkommande källorna:
 • Russia Today - "Fox News på ryska" - statlig rysk tv som hyllar Putin och sänder mängder av pseudovetenskap och konspirationsteorier, framför allt när det finns en USA-kritisk vinkel
 • Natural News - kvackarsajt som försvarar alla (verkar det som) sorters alternativ medicin och hälsolära, kritiserar vaccin, fluor, chemtrails etc.
 • Epoch Times - Falun Gong-sektens tidning
 • NTDTV - Falun Gong-sektens tv-kanal
En uttömmande lista på vinklade, förvillande eller direkt helknäppa artiklar på Newsvoice bleve ohanterlig. Några stickprov:

HIV kan botas med god näring och god hygien

Den 13 juni kan Jorden träffas av ett gigantiskt plasmamoln från solen
"En grupp av så kallade remote viewers (fjärrsynare) ledda av den fd majoren Ed Dames menar att myndigheterna underskattat storleken och betydelsen av ett kommande gigantiskt solutbrott som de kallar 'the killshot'. Ed Dames och hans team säger sig ha sett detta solutbrott ske inom en snar framtid, kanske redan 2014." Ed Dames har kanske världsrekord i katastrofala profetior.

Saltvatten förebygger och botar halsbränna, reumatism, ryggsmärta, kärlkramp, migrän, tjocktarmsinflammation, astma, högt blodtryck, åldersdiabetes, högt kolesterol, depression, impotens, kroniskt trötthet, lupus, MS, muskeldystrofi och cancer - för sistnämnda har de strukit "botar" p.g.a. kvacksalverilagen

Bota cancer med bikarbonat

Bota cancer med mistel

Kvantfysik bevisar liv efter döden

Bota cancer med vitamin C

Bilschampo med nanopartiklar gjorde mig sjuk
"Direkt kunde jag känna resterna av nanopartiklarna i kupén"

Människan skapades av utomjordingar som en slav-ras för att gräva guld på Jorden

Bota cancer med sjögurka

Är Isis nästa false flag för att förlänga krigsindustrins intäkter?
"False flag" = Det är i själva verket USA som ligger bakom.

Bota cancer med kolloidalt silver
Kolloidalt silver (mikroskopiskt finfördelat i vatten) är ett mirakelmedel som, insisteras i upplysta kretsar, är bra mot allt.

Folk som tror på konspirationsteorier är förnuftigare än andra

Bota cancer med vatten (homeopati)

Den giftiga kanelbullens dag
Kanelbullens dag den 4 oktober är en konspiration, påprackad oss av tillverkare av mjöl, socker, margarin och andra giftigheter. Berättar Annika Dahlqvist.

Bota cancer med cannabis

Ibland blir det ren "Ring P1"-nivå:

Pensionär Gunnar Jonzon skriver ett öppet brev till statsminister Reinfeldt
"Nej det skall 'Fan' vara svensk och pensionär. Bättre vore att vara Somalier, då kunde man känna sig lycklig fri och ekonomiskt oberoende i varje fall om man jämför med den usla pension somliga av oss åtnjuter."


Och så håller det på ...

Torbjörn Sassersson blev känd när han i TV misslyckades med så kallad remote viewing, den påstådda förmågan att "resa med själen" och exempelvis se saker i låsta rum.

"Sassersson har på senare tid engagerat sig som debattör och opinionsbildare för alternativrörelsen. Det handlar bland annat om att uppmärksamma den vaccinkritiska opinionen, att avslöja läkemedelsindustrins omoraliska agerande och att uppmärksamma oegentligheter i den akademiska världen. Mest uppmärksammad har han nog blivit för sin revision av Oshercentrum, där en redovisningskonsult hjälpt honom att gå igenom räkenskaperna."

- Torbjörn Sassersson - En spinndoktor för alternativmedicinen, intervju för tidningen 2000-talets vetenskap; de är, så att säga, inne på samma "frekvenser" beträffande alternativmedicin, konspirationsteorier med mera

10 kommentarer:

Anonym sa...

Använd rel="nofollow" tagg när du länkar till NewsVoice, annars ger du dem gratis skjuts i sökmotorerna. (även om effekten av detta inte längre är lika stor som den en gång varit).

Anonym sa...

Indokrinering på högsta nivå här:) Stackars barn..När ska ni vakna upp till verkligheten..

Anonym sa...

Sveriges mest oseriösa journalist. Skapar sajter med namn kopplade till vetenskapliga ämnen och publicerar sedan skeva ovetenskapliga åsikter och konspirationsteorier som han sedan sökoptimerar för att sprida vitt och brett samt för att hålla undan kritik. Folk delar på Facebook som vanligt utan att reflektera och bakgrundskolla.

flute sa...

Min favorit är "Teorin om det expanderande jordklotet" http://newsvoice.se/2013/06/28/teorin-om-det-expanderande-jordklotet-del-1/

Anonym sa...

Vi hr många begrepp men få bekräftade teorier många åsikter men få sanningar och det kannske vore bättre om allting hade en annan inriktning....Säga vad man vill men New voice är mer än bra.Allt gott till Torbjörn.

AH sa...

Lite lustigt ändå sådana här tidskrifter. Hittade följande artikel:

http://newsvoice.se/2015/08/19/the-lancets-chefredaktor-sager-att-upp-till-halften-av-alla-medicinska-artiklar-ar-pseudovetenskap/

För den som vill stödja NewsVoice genom att gå in på sidan så säger titeln på artikeln det mesta om innehållet. Det Sassersson bygger sin artikel på är följande artikel:

http://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736%2815%2960696-1.pdf

Med tanke på Hortons inställning till homeopati som bland annat uttrycks i följande artikel:

http://www.theguardian.com/society/2005/oct/08/health.lifeandhealth

Skulle jag gissa att bland de medicinska artiklarna som Horton anser är pseudovetenskap ingår samtliga medicinska artiklar som har skrivits om homeopati.

Anonym sa...

AH>>> Olyckligt för dig, men just den artikeln handlar ju om att vetenskapliga skrifter inte är att lita på. Menar du på allvar att det inte stämmer? För i så fall får du nog kolla vad Lancets nuvarande och förra chefsredaktör säger om saken? De pratar öppet om hur de styrts av vad pengarna, inte brytt sig om intressekonflikter o.s.v.

Du vet väl om att man vetenskapligt publicerat åtskilliga artiklar om hur ofarlig rökning är va? Många av dem skrattar vi åt idag, men förfarandet är detsamma.

AH sa...

Nu lägger du ord i min mun som jag aldrig uttalat. Seriösa vetenskapliga skrifter publicerar från och till saker som är direkt felaktiga. I vilken omfattning har jag svårt att uttala mig om, men det finns många exempel på det. Ett känt exempel är kopplingen Wakefield påstod sig ha hittat mellan autism och vacciner. Ett annat exempel är skandalen med Macchiarinis luftstrupar av plast.

Problemen inom läkemedelsindustrin är viktiga att belysa och detta görs med jämna mellanrum, även av "köpt" media som till exempel i följande artikel:

http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/visselblasarna-i-forskningsvarlden-hangs-ut/

Vad gäller Hortons uttalanden i just den artikeln som hänvisas till så är den i stora drag inte så kontroversiell som Sassersson vill få det till. Det finns problem i läkemedelsbranschen som behöver lösas, men bara för att det finns problem inom en bransch, betyder det inte att allt inom branschen är dåligt. Nyttan med så kallade Big Pharma överstiger idag många gånger om problemen. Men det betyder självklart inte att vi ska strunta i problemen.

Ovanstående är dock bara ett sidospår till det jag egentligen var inne på med min första kommentar. Jag tyckte helt enkelt det var lustigt med personer som Sassersson som promotar verkningslösa metoder som kolloidalt silver och homeopati, samtidigt som han kritiserar vetenskapliga tidskrifter för att emellanåt göra samma sak som han gör. Skillnaden är dock att seriösa vetenskapliga skrifter inte fortsätter promota metoder som inte fungerar efter att det står klart att de inte fungerar. Sassersson fortsätter promota verkningslösa metoder trots att det har bevisats att de inte fungerar.

Christina sa...

Kolloidalt silver är ine verkningslöst.

Swedishsax sa...

Själv ser jag något annat lustigt i den där artikeln, nämligen att Sassersson är skrattretande fel ute när han påstår att "The Lancets chefredaktör säger att hälften av alla medicinska artiklar är pseudovetenskap."

Nu talar jag inte om det faktum att Hortons artikel inte överhuvudtaget talar om pseudovetenskap, vilket gör rubriken till en ren lögn. (Detta påpekas i en kommentar, men Sassersson slår bort det.) Det underliggande felet är att när Horton skriver att much of the scientific literature, perhaps half, may simply be untrueuttrycker han inte sina egna åsikter.

Läs inledningen. “A lot of what is published is incorrect.” I’m not allowed to say who made this remark because we were asked to observe Chatham House rules, vilket innebär att innehållet får återges men källor får inte identifieras. Horton har närvarat vid ett symposium om reproducerbarhet och pålitlighet inom biomedicinsk forskning, och i den andra av artikelns tre delar (där Sassersson hämtar alla sina citat) återger han endast vad andra sagt.

Avsnittet inleds med det första citatet Sassersson tagit med: The case against science is straightforward: much of the scientific literature, perhaps half, may simply be untrue. "The case against science" är den ståndpunkt som presenteras under symposiet. Detta har Sassersson alltså citerat, men helt enkelt inte begripit.