2014-06-12

Knaskamp


Vaken.se, den känner väl alla till som dräller på denna blogg: Landets mesta samlingsplats för "sanningsrörelsen" med idéer om 9/11, alternativmedicin, New World Order, världspolitik och "exopolitik" (förhållandet mellan vår planet och andra), fri energi, chemtrails, ödlor, och fler konspirationsteorier än man kan föreställa sig; annorlunda uttryckt, landets mesta samlingsplats för foliehattar.

Men nu ska ni höra: Vaken.se är egentligen ännu en fasad för "kontrollerade massmedia". Samma gamla judar elit som ligger bakom allt annat ligger även bakom Mikael Cromsjö och knasbollarna som huserar där.

Detta enligt sajten Blueshift. Dess upphovsman (jag förutsätter vågat nog dels att det är en ensam individ, dels att det är en han) verkar visserligen ligga på fel sida om diagnosernas gräns, det är inte roligt när de är tokiga på riktigt, men han får tjänstgöra som ett exempel på hur alternativrörelsen kan skakas av motsättningar.

Annars kan man slås av hur väl förespråkare för vitt skilda uppfattningar kan komma överens. Homeopater, kiropraktorer, akupunktörer och ayurvedianer har ju olika syner på hur man ska få kroppen att må bra. Borde de inte föra livliga debatter med varandra, på samma sätt som de försöker torgföra sina idéer till allmänheten? Men så är sällan fallet: Man står enade mot etablissemanget, den gemensamma fienden. Min favorit i sammanhanget är Atlantis-konferenserna, där förespråkare för en lång rad olika hypoteser artigt lyssnar på varandra (här ett program från 2011).

Men ibland kommer man ihop sig. Konspirationsteoretiker lever i en syrerik atmosfär där intensiva eldar kan bryta ut på de mest oväntade ställen. Blueshift drivs tydligen av övertygelsen att 9/11 var en demonstration av en ny fri energiform (ett exempel på korsbefruktning av woo), en gåva till mänskligheten som hålls tillbaka av etablissemanget i alla dess former:

"Verkligheten är att samma fysikaliska principer som utnyttjades för att på atomär och subatomär nivå manipulera materian vid attackerna den 11:e september 2001 likväl skulle kunna utnyttjas för att producera obegränsade mängder av hållbar energi och göra så utan behov av kostsamma distributionsnät.

Om det här stämmer, betyder detta att Niels Harrit inte bara är en simpel mobbare av kvinnliga kolleger – han uppträder i själva verket som infiltratör och agent för de allra mörkaste krafterna inom den nya världsordningen: de krafter som vill fortsätta hålla mänskligheten som slavar under olja, kol, kärnkraft och andra energikällor och som tillåter den dolda makten att kräva in betalning för månatliga räkningar.

Misstanken att detta är den hemliga agenda den danske kemiprofessorn arbetar för är inte gripen ut luften: Niels Harrits kollaboratör när nano-termit hypotesen lanserades i dansk TV den 6:e april 2009 var ju Steven E. Jones – samme fysiker som två decennier tidigare, till oljemagnaternas stora lycka, lyckades stoppa s k kall fusion."Inga kommentarer: