2013-01-11

Alex Jones

I korthet: Piers Morgan är brittisk journalist och programledare, verksam i USA. Efter skolskjutningen i Sandy Hook (26 dödade) var ämnet gun control ännu aktuellare än vanligt. Morgan kritiserade några argument från vapenförespråkare, som att fler vapen i samhället skulle leda till lägre brottslighet. Dessa svarade med en petition på Vita Husets hemsida - där upplåts plats åt sådant - där alla som vill kan rösta för att Morgan ska utvisas. I skrivande stund har den drygt 100 000 underskrifter.

We the People: Deport British Citizen Piers Morgan for Attacking 2nd Amendment

Petitionen skapades av Alex Jones. Han är inte bara pro gun. På hemsidorna InfoWars och PrisonPlanet driver han frågor som
  • 9/11 var en konspiration
  • Konspirationen för en kommande världsregering
  • Psykofarmaka som "självmords-piller"
  • Farorna med fluor och varför vi inte vill ha det i dricksvattnet
  • Den globala uppvärmningen är hittepå
Jag vet inte hur vanliga sådana här idéer är bland vapenförespråkare i allmänhet. Men Alex Jones är definitivt mer fantasifullt paranoid än genomsnittet. Och det är inte den enda anledningen till att vapenlobbyn svårligen kunde hitta en sämre talesman. Titta själva. (SAN 1/1T4)

 

Den sista textremsan indikerar att videon lagts upp av en sympatisör till Alex Jones. Att sådana finns är kanske det mest osannolika av allt.

7 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Det här är nog ett extremt exempel på, att folk är rädda för fel saker. Framför allt tycks Alex frukta staten, i på tok för hög grad. Jag kallar det för ”kratienfobi”: omotiverad rädsla för dom styrande.

Susanne sa...

Åh, jisses, vilken tur den där Alex inte hade med sig något av alla sina vapen i studion. Vilken typ, som verkligen vill förnedra till varje pris och till sist tar till det sista halmstrået: att imitera Piers engelska accent.

Kurt sa...

Och det är inte ovanligt att dessa person, just som i detta fall, har ett helt paket med vanföreställningar. Det ser man man de vetenskapsfientliga i Sverige också.

Lena Synnerholm sa...

Nu orkar jag inte ta reda på, vilka argument han använder, som global-uppvärmningsförnekare. Men den gemensamma nämnaren för dom andra, verkar vara myten om den onda staten. Visst finns det stater, som kan betraktas som onda; vi brukar kalla dom ”diktaturer”. Men det är inte relevant, i det här sammanhanget. Alex är rädd för den amerikanska staten. Han inbillar sej att den gör och gjort saker, som inte ens den värsta diktatur kan. Det har jag sett alldeles för många människor som gör.

Josef Boberg sa...

"Den sista textremsan indikerar att videon lagts upp av en sympatisör till Alex Jones. Att sådana finns är kanske det mest osannolika av allt."

Du har ju humor !

Lena Synnerholm sa...

Jag tror inte att det är ett skämt. I stället tror jag, att det är bloggaren som har en stark tendens, att överskatta folks rationalitet. För mej verkar vapenlobbyn mest syssla med, att predika förutbestämda slutsatser. Sådana har jag sett en hel del av. Kratienfobiker också, för den delen.

Anonym sa...

Herregud! Först nu såg jag denne Alex Jones in action för första gången! Jag är helt mållös...