En blodig biff är inte blodig.
Vid slakten tappas kroppen på praktiskt taget allt blod. Den röda vätskan är vatten färgat av myoglobin, som är i musklerna vad hemoglobinet är i blodet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar.
Pseudoscience, hoaxes, half-truths and other factoids – since 2007.
3 kommentarer:
@Anonym När djuret sticks, så skall bara pulsådern skäras av, ett djur som då först bedövats med bultpistol har fortfarande hjärtaktivitet, så det är ingen skillnad.
http://www.sasas.co.za/effect-slaughter-technique-bleed-out-blood-trachea-and-blood-splash-lungs-cattle
Tyvärr används fortfarande köttets färg som en markör för att bedöma om köttet är tillagat så att de vanligaste mikroorganismerna har avdödats. Men köttfärg är inte någon säker markör, man måste använda sig av en termometer, rött kött kan vara säkert och grått/brunt kött behöver inte vara säkert.
http://barfblog.com/2012/05/is-your-hamburger-done-color-is-a-lousy-indicator-k-states-hunt-honored-by-american-meat-science-association/
Skicka en kommentar