2012-05-14

Scientologi


  1. Oxford Capacity Analysis är ett "personlighetstest": Svara på 200 frågor och få reda på hur du är funtad. Märkligt nog blir resultatet undantagslöst att du är i stort behov av någon av scientologernas många kurser. Testet har ingen som helst koppling till universitetet. Läs mer på xenu.net: OCA.
  2. Narconon är scientologernas organisation för att bota narkomaner medelst vitaminer och bastu. Några botas - Hank von Helvete är väl den mest kände - vilket de skulle ha blivit med vilken ovetenskaplig metod som helst, men långt billigare och utan de risker det innebär att ha med scientologerna att göra. Anlitas till och från för skattemedel vilket borde vara kriminellt.
  3. Applied Scholastics(R) är scientologernas organisation för att driva skolor. Jag skrev om detta i bloggposten MVG i Scientologi hösten 2008 sedan en sådan skola uppmärksammats.
  4. L. Ron Hubbard: scientologernas grundare, guru och gud. På denna fina och äkta bild från 1968 undersöker han om tomater kan känna smärta. Jo.
Scientologerna är en av de otäckaste sekterna i Sverige idag. Den är inte i närheten lika stark som på 1980-talet, men samtidigt tjänar de på att folk inte känner till dem. De har satt i system att sprida sina läror via omvägar: Ibland står CoS eller LRH med i det finstilta, ibland inte. Detta lyckas de komma undan med osannolikt ofta.

Igen: Scientologerna lyckas osannolikt ofta sälja in sina läror hos folk som borde känna igen dem men inte gör det.

Detta uppmärksammas då och då. Som häromdagen av SvD: Stora faktafel i drogundervisning. Eller Skattepengar går till scientologer i samma tidning - men 2008, då kommuner som anlitade Narconon fick skämmas.

Uppenbarligen fick de inte skämmas tillräckligt mycket. Annars skulle inte sextiofem kommuner under de senaste tre åren ha anlitat Drogfritt.nu, en frontorganisation till Narconon. Hur går det till?


Faktoider: Den oscannolika scientologin; Rymdkejsaren Xenu/Xemu

3 kommentarer:

Gustaf sa...

Vilka är de 65 kommunerna? Jag gick ut högstadiet år 2004 i Östersunds kommun, och nog hade vi en del (anti-)droginformation genom åren, men jag minns inte vem det var någon som låg bakom. Känns olustigt att scientologi lyckas snika sig in i skolan.

Anonym sa...

Skitbra inlägg, skicka mail till Patrik Witt och andra rektorer som fortsätter bjuda in dessa skitorganisationer och sen försöker skylla bort sig!

Richard Brorsson

Hexmaster sa...

Gustaf: SvD gick till alla 290 kommuner och begärde ev. fakturor från Drogfritt.nu. Jag har inte sett att de kungjort listan.