Hur många är det som förvarar bröd i kylskåp?
Resonemanget är väl så enkelt som att all annan mat förvaras kallt för att den ska hålla sig bättre. Men för bröd är luftfuktigheten till större skada än den lägre temperaturen är till nytta.
Bröd behåller sin färskhet bäst om det förvaras i rumstemperatur i en väl försluten påse. Kylskåpsförvaring gör att brödet snabbt blir torrt, grynigt och får en gammal smak.
- Brödinstitutet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Även tomater, vitlök, chilifrukter och flera grönsaker mår mycket bättre utanför kylskåpet.
Typexemplet på detta är chilifrukter, en chilifrukt i kylen kommer att mögla, medans en utanför kommer att torka och är sålunda fortfarande användbar.
Själv förvara jag tomater i kylen. (Gillar inte vitlök, och chili står jag inte ut med.) Bröd förvara jag antingen djupfryst, eller i rumstemperatur.
Men om man har brödet i en plastpåse i kylen så torkar det väl inte?
Jo, det är själva brödets struktur som förändras och blir tråkigare.
Skicka en kommentar