2019-08-30

Mot bättre vaccinvetande

Huvudpersonen Will Power (just så) är stark eftersom han tränar. Att vara småsjuk ibland är bra och naturligt: ”man behöver ju inte tro och lyssna på allt som sägs”. Och vad finns det mer som är naturligt? Att inte ta mediciner! Åtminstone inte de otäcka onaturliga som skolmedicin och Big Pharma tillhandahåller.
Många av de mediciner som sjukhuset ger till sjuka gör mig svag och liten. Jag blir trött och då vill sjukhuset ge ännu fler mediciner som gör mig ännu tröttare. Därför är det bra att ta så lite mediciner som möjligt. Då blir jag pigg igen – och du också!
Författaren arbetar som homeopat och har länge arbetat för ovetenskapliga metoder, och mot vetenskapliga metoder. Budskapet i Hälsa för barn skiljer sig inte från det i en mängd artiklar, böcker och inlägg på Facebook. Men när kvacksalvare riktar sig direkt till barn har man passerat en gräns.
Boken lovar att det finns fullgoda substitut till vaccin: vitaminer, fett, solen, kokosolja, skratt och lek. 
Bokens budskap är att mässling, röda hund och vattkoppor förut gjorde barn ”starkare och större”. 
Boken nämner inte att hundratusentals människor årligen fortfarande dör av bara mässling.
- Andreas Gustavsson: Varning utfärdas – vaccinmotståndare säljer livsfarlig barnbok, ETC 29 augusti 2019

Detta insåg också Adlibris och Bokus när de uppmärksammades på problemet. Båda har salufört boken, men gör det inte längre. Det är bra. Köpare kan givetvis få tag på smörjan ändå, men det finns ingen anledning för respektabla företag att hjälpa dem.

Det ska dock understrykas att det irrationella vaccinmotståndet ännu inte är något större problem i Sverige. Det finns många länder där det är betydligt värre. Det finns grupper i Sverige där täckningen är sämre än vad den skulle kunna vara men i det stora hela är vår flockimmunitet god. Svenskarna ser till att vaccinera sig och sina barn, och har inte så mycket till övers för högröstade vaccinskeptiker som man skulle kunna tro. Åtminstone i nuläget.

Inga kommentarer: