2012-06-28

Xocai - chokladmaffian

Jag tror att bloggposten Xocai(TM) och andra MLM, om pyramidspel i allmänhet och ett där man låtsas att grejen är choklad (snarare än bantningspulver, rengöringsmedel eller blåbärssaft) i synnerhet, är den hittills mest kommenterade på denna blogg. Det beror på alla medlemmar i sekten som fick för sig att de var tilltalade (snarare än omtalade), och därför gav sig in och besvarade kritiken. Vilket alltid blir kontraproduktivt i sammanhang som dessa

Kontraproduktivt som sagt. Men det är inget mot deras pyramidala kolleger i Norge.

Där lägger de ut namn och adress på folk som vågar ifrågasätta deras fåniga mirakel-choklad. De stämmer dem på miljonbelopp. Och internt diskuterar de, enligt uppgift, vad mer som kan göras om man saknar hämningar, samvete och förnuft.
I lukket gruppe på Facebook, foregår det i disse dager en hissig diskusjon om din blogg og person, hvor det fremsettes kreative forslag for å stanse ditt angrep på produktet Xoçai, selskapet MXI Corp. og selskapets representanter — en gang for alle.
 - Sjokoservice.no

Källa: Bloggere ble truet med millionssøksmål etter å ha blogget om "helsesjokolade", Dagbladet.no 27 juni 2012

Här är bloggposten som chokladmaffian gick igång på. Inte för att just chokladen spelar någon roll. Det hade precis lika gärna kunnat gälla Herbalife, LR Business, Kyäni och allt vad de heter.

Unfiltered perception: Xocai - en stygg historie om norsk sjokolademafia


2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej! Jag undrar vad det är som skulle vara fel med att äta nyttiig choklad :)

Hexmaster sa...

Som sagt: Det är pyramidspelet som är grejen. Pyramidens byggstenar - om det nu är choklad, bantningspulver eller smycken - är något helt annat.