2017-05-18

Skottlossning som icke var

Nyhet 1 är dramatisk så det räcker, på flera sätt:
En väktare blev under natten beskjuten av en okänd gärningsman i Sjuntorp, vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Efter larmet skickade polisen ut uppgifter om en silverfärgad Audi som gärningsmannen ska ha lämnat platsen i till samtliga patruller i regionen.
- Väktare beskjuten - silverfärgad bil jagas, GP 13 maj 2017

Nyhet 2 är så annorlunda som den kan bli:
- Vi planerade en insats, som genomfördes i dag tisdag. Inför detta rekognoserade en kollega kring boendet. För att hitta dit ringde personen kommunen och frågade var det ligger. Detta telefonsamtal har upplevts som hotfullt [...]
I onsdags i förra veckan passerade polisen förbi boendet i en silverfärgad civilbil flera gånger.
– Det är den bilen som personalen observerat och kopplat samman med det "hotfulla" telefonsamtalet. Därför begärde man och fick en väktare till boendet, förklarar Sten-Rune Timmersjö.
Han fastslår att det därmed aldrig funnits en hotbild mot det aktuella boendet. Och inte heller mot några andra asylboenden i området.
- Så var polisen inblandad i misstänkt hotbild, GP 17 maj 2017

Vad själva skottlossningen beträffar spekulerar man i igenslagen bildörr, faktiskt skott i samband med vildsvinsjakt, eller något annat. Det som började med en amatörmässig polis utvecklades av tillfälligheter och uppeggad fantasi till ett helt händelseförlopp, som förvisso inte ligger utanför det tänkbaras gräns. Och som mycket väl kan ligga och skvalpa någonstans i det allmänna medvetandet, trots att det aldrig ägt rum.

2 kommentarer:

Kurt sa...

Men var det fråga om vildsvinsjakt, så har ju polisen i alla fall en illegal jakt att utreda

AH sa...

Enligt naturvårdsverket får årsungar av vildsvin jagas hela året:

http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Jakt/Jakt-pa-klovvilt/Jakt-pa-vildsvin/

Sedan finns det säkert bestämmelser var jakten får ske och huruvida det är förbjudet i närområdet till denna flyktingförläggning vet jag inte. Sedan får jag väl erkänna att tidpunkten denna jakt i sådana fall skedde spontant känns väldigt konstig.