2011-06-26

The holy pint

En pyramid-pund vatten är lika med en pyramid-pint. En pint är sålunda, enligt detta pyramidsystem, lika med 28,5 kubik-pyramid-tum. Professor Smyth visar att detta värde för pyramid-pinten ligger mycket nära de gamla anglosaxarnas pint och pound, på samma sätt som det uråldriga längdmåttet inch är praktiskt taget identiskt med en pyramid-tum. Det är på grund av dessa likheter mellan måtten hos de gamla anglosaxarna och pyramidmåtten som professor Smyth och många andra har blivit övertygade om att de engelsktalande folken av idag har ärvt de sanna mått som först delgavs hebreerna på gudomlig väg.
- Charles S. Knight, Mystery and Prophecy of the Great Pyramid (1928) sid 74

Jo, asså...

Den nämnda pyramidtummen hade uppfunnits, eller jag menar återupptäckts, av Charles Piazzi Smyth (1819-1900), en skicklig astronom som efter diverse turer i karriären slog sig in på pyramidologi. Den blick som varit så skarp när det gällde nebulosor och kometer riktades nu åt arkeologin, med blandad lycka; som när han av John Taylor delgavs upptäckten att egyptierna uppenbarligen nyttjat ett längdmått som var en tusendel längre än en vanlig brittisk tum på ca 2,54 cm.

Kan det vara en slump? Naturligtvis inte! Vilken är den enklaste lösningen? Att måtten ifråga är gudomliga, såklart. För att återge det sista av citatet ovan i original: "English-speaking nations of the present day have inherited the true earth-commensurable weights and measures first divinely communicated to the Hebrew nation."

Vad följer då av detta? Att metersystemet är ogudaktigt. Men det förstod ni ju ändå.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Kan det vara en slump? Naturligtvis inte! Vilken är den enklaste lösningen? Att måtten ifråga är gudomliga, såklart."

En icke-stolle skulle ju tycka att den enklaste förklaringen är att både den egyptiska och den engelska tummen utgår ifrån en riktig tummes mått (ett naturligt och intuitivt sätt att mäta) och följaktligen är de rätt lika.

Sensemaker