2019-11-01

Cancer

Flera trogna läsare torde ha misstänkt att den sista tidens mystiskt ospecificerade sändningsuppehåll kan ha haft medicinska orsaker. Och så är det: Jag har cancer.

Det rör sig dels om en tumör på tjocktarmen, dels om metastaser i levern. Den förra har gett akuta besvär som nu är i stort sett lösta. Tumören sitter dock kvar eftersom den är för besvärlig att skära eller stråla bort. Men det som läkarna oroar sig för mest är metastaserna. De ska behandlas med cellgifter med början inom några dagar. Kanske även den store får stryk och blir mer hanterlig.

Nu tror läkarna inte på ett botande. Behandlingen går ut på att bromsa utvecklingen och lindra symptomen. Hur väl det kommer att gå återstår att se.

Jag fick diagnosen efter en längre tids besvär, som först feldiagnostiserades. Det var på sätt och vis en lättnad att få ett dåligt men dock korrekt besked.

Hemma i familjen har chocken lagt sig. Vi ser behandlingen an och hoppas på det bästa.

Bloggandet är inte slut än utan återupptas när ork finnes.

19 kommentarer:

Spito sa...

Skit, skit och skit. :-(

Böner tror jag inte på men du, S och H finns i mina tankar i kväll.

Jag gör gärna mer än något för er. Vi finns ju i samma stad.

Många kramar från David.

Hexmaster sa...

Nej, böner är inte min grej heller - föredrar ärter. :-) På min feja har jag lagt ut en insamling till Cancerfonden som du och alla andra förresten gärna får uppmärksamma (där går jag f ö under namnet Peter Olausson).

Beroende på hälsa och ork så lär jag så småningom mer än gärna vilja företa mig något socialt ute på stan. Det kommer att underrättas om, var så säker.

Kramar /P

Totte sa...

Mycket tråkigt besked. Jag önskar dig och familjen all styrka i detta. 

Karin // Vacker och Underbar sa...

Jag hoppar du fixar detta!

HJ sa...

Svårt att hitta lämpliga ord passande den situation du och dina nära befinner er i. Men kanske enklast: Åt helvete med Cancer!

/Håkan

Anonym sa...

Aj.

Hur påverkas intaget av mat och framförallt dryck av detta?

Jag hoppas inte att fixar det här, jag beordrar dig att fixa det här! Slut, frågor, repetera! Ingen altruism bakom utan ren och skär egoism, din blogg är den enda jag följer regelbundet.

MVH

Hans

Anonym sa...

Skall vara "Jag hoppas inte att du fixar det här, jag beordrar dig att fixa det här!"

Du har i alla fall inte hjärnsläpp som jag.

MVH

Hans

Karl sa...

Det var tråkigt att läsa! Instämmer med ovanstående: det här är en av få svenska bloggar jag följer.

Anonym sa...

Hårda bud, kamrat. -Sensemaker

Anonym sa...

Det kanske är bäst att försöka bortse från sjukdomen, om det skulle visa sig att den är obotlig. Vi vet ju alla att vi måste dö en gång, men den vetskapen får inte hindra oss från att leva. Sköt om dig extra mycket iaf. - Trogen läsare

Christian_Henriksson sa...

Beklagar detta å det grövsta. Hoppas på alla så positiva besked som det bara är möjligt.

Hexmaster sa...

Hans: Aptiten kommer tillbaka sakta, sakta. Jag äter fortfarande mindre portioner än Hedvig (2 år), men numer allt som går att äta. Dryck konkurrerar om det begränsade utrymmet; fortfarande är det en prestation att sänka så mycket som en 33:a pilsner. :-/ Och vin & sprit har jag helt tappat smaken för, en besynnerlig bieffekt som är känd men inte förklarad. Så det är begränsat med kulinariska nöjen här.

Hexmaster sa...

Trogen läsare: Ja, det som skiljer mig från de flesta är att jag förmodligen vet vad jag kommer att dö av. Tills dess är det bara orken som avhåller mig från att blogga som vanligt. Motivation, uppslag och ffa tid finns det mer än gott om.

AH sa...

Oerhört trist att höra. Får verkligen hoppas behandlingen ger så goda resultat som möjligt, så att du orkar med det du gillar att göra här i livet. Jag känner mig åtminstone trygg i att du kommer att försöka ge dig den bästa möjliga vård istället för att ersätta den med silvervatten eller Eneby-besök.

Ole Bull sa...

Mirakel händer trots allt. Vi får hoppas på det bästa. Härda ut.

Hexmaster sa...

En lös plan för bloggen i den närmaste fortsättningen är att posta oregelbundet. Då skulle den genomsnittliga bloggposten bli lite matigare också. Lördagsfrågor kommer fortfarande att ställas på lördagar men inte varje lördag.

Som praktiskt taget alla andra bloggar, kort sagt.

Hexmaster sa...

Och tack, allihop. Det värmer.

Magistern sa...

Ett mycket tråkigt besked. Du finns i mina tankar - trots att jag aldrig träffat dig. Härda ut!

Anonym sa...

Hexmaster, får man tipsa om Aura-Soma ;) Nej, men skämt åsido. Det var tråkigt att höra. Jag tycker bloggare som du gör ett mycket bra jobb, och så böcker på det. Hoppas det går att bromsa. Hur som helst, Aura-Soma kanske kan bli till en artikel? Gå till youtube och skriv Aura-Soma, eller googla på det. 400 spänn flaskan ska det visst kosta.

/koroshiya