2015-07-02

Almedalen, rapport 2

Några korta och obearbetade intryck från onsdagen:

Dagen inleddes hos statens medicin-etiska råd. En högintressant dragning om hur det kan bli problem när vetenskap (liksom för den delen ovetenskap) och juridik möts. Filmades och lades ut på www.smer.se. Anbefalles.

Sedan blev det två timmar hos vetenskapliga klassiska homeopater. Jag antecknade några snabba kommentarer på min sida på Facebook. Som jag hade "Jag är skeptisk"-tröja fick jag viss uppmärksamhet och uppmanades att komma med frågor. En intressant stämning uppstod när jag ur en burk Apis som gick runt passade på att överdosera kraftigt; mitt huvud skulle svullna upp. Eller kanske inte.

VoF höll en dragning om den obefintliga regleringen av psyk-kvack. Vem som helst kan faktiskt kalla sig KBT-terapeut, coach el.dyl. och börja behandla även mycket svåra psykiska tillstånd utan att riskera någon uppmärksamhet från myndigheterna; till skillnad från legitimerade utövare som har höga krav på journalföring med mycket mer. En underlig situation då ingen verkar ha något emot att lagen ändras men systemets tröghet innebär att inget görs. Ett exempel på kulturkrock likt det mellan vetenskap/juridik?

Insekter som mat och Jimmie Åkessons tal upplevdes. Ett misslyckat försök till tuttaktivism upplevdes precis intill.

Nästa: Almedalen, rapport 3

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Ett misslyckat försök till tuttaktivism upplevdes precis intill."

Berätta mer.

MVH

Hans

Hexmaster sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/almedalen/article21058751.ab

Hörde någon ropa "barnasinne" om och om igen. Hippietant bröt sig igenom publiken. Vakter fick grepp och avförde henne. Var över på några sekunder.

Anonym sa...

Ok, tack. Jag avböjer att kommentera men jag tror du vet vad jag tänker.

MVH

Hans