Brown squirrels in skillet with small amount of fat. Place squirrel in pressure cooker and cook under pressure for 15 minutes to tenderize. Sauté onion, green pepper, celery, and garlic in drippings in skillet; add rice, squirrel, potatoes, seasonings, and enough liquid to cook rice and potatoes. Cover; simmer slowly until tender.
Tidigare på faktoid-bloggen: Elvis-mackan (som i tidigare lördagsfråga beskrevs utförligare än jag någonsin vågat hoppats). Men nu är det en annan rätt jag funderat över.
Åt Elvis ekorrar?
Det skulle i så fall inte ha varit under hans utspejsade 70-tal, då han med den rike & berömdes rätt kunde ta sig för vilka hyss som helst, utan tvärtom innan karriären tog fart. I södern är ekorre en kanske inte så vanlig men heller inte helt ovanlig rätt.
Receptet från Wild Game Recipes: Squirrel with Rice and Potatoes
"I södern är ekorre en kanske inte så vanlig men heller inte helt ovanlig rätt."
SvaraRaderaTänk att vara mindre vanligt förekommande än "inte så vanlig" men mer förekommande än "inte helt ovanlig". Det är typiskt ekorrerätter att klämma sig däremellan det. ;)
/anonymast
Det finns många ekorre-recept på youtube, så det verkar inte vara något särskilt konstigt, over there.
SvaraRaderaJa, det blev lite knepigt att sätta in den tillagade ekorren på rätt ställe mellan vanlig och ovanlig. :-) Inte vardagsmat, men heller inte något kustjägarkäk à la halstrad huggorm eller så.
SvaraRaderaDen amerikanska grå ekorren (finns fler arter) är ju större än vår röda. I Storbritannien försöker man ju minska antalet amerikanska grå ekorrar (de utrotar den europeiska röda och den grå ekorren barkar också träd) just genom att föröka få folk att jaga och äta dem.
SvaraRadera