Jag vet inte varför men för att en grej ska bli viral på Facebook är det i praktiken ett krav att den utgör en bild, eller åtminstone levereras med en bild.
Är samlingen med jättemånga bilar en av flera platser där osålda bilar hamnar i väntan på köpare eller skroten -- eller föreställer den något annat? Är de mångfärgade rosorna på riktigt eller shoppade? Är det idag som Marty McFly anländer från 1985 i Tillbaka till framtiden? Och är det verkligen svenska personer och miljöer i Sverigedemokraternas material?
Standardåtgärden när folk delar med sig av bilder är att ta reda på om de visar vad de påstås visa. Det finns flera sätt att leta. Här är två.
Det bildletarverktyg som jag använt längst heter TinEye. Som exempel tog jag bilden längst upp, med en del av loggan och lite krafs dessutom. Sökmotorn förvirrades inte utan hittade ett antal sidor där robot-bilden används.
Google hängde också på.
Länge sedan jag använde Tineye. Hur rankar du dem i förhållande till Google?
SvaraRaderaMVH
Hans
Ärligt talat har jag inte använt Google särskilt mycket; en gång i tiden hittade jag Tineye, och sedan använder jag den av gammal vana.
SvaraRaderaOm någon känner till några dramatiska skillnader mellan den och Google, eller ytterligare alternativ, så vore det intressant att få reda på. Omvänd bildsökning är ytterligare en sån här oerhört användbar grej som jag knappt hade kunnat föreställa mig innan jag såg den.
Google vinner.
SvaraRaderaEtt försök med Google gav 11 träffar medans Tineye bara fick fatt i fyra. Nu skulle jag upprepa det hela femtio gånger eller så med det tänker jag strunta i.
MVH
Hans